Impact of Dipping Cherry Tomato Fruits in Different Concentrations of 1-Methylcyclopropane in Relation to Storability

Document Type : Original research paper

Authors

1 Horticulture Department, Faculty of Agriculture, Tanta University, Tanta, Egypt

2 Department of Vegetable Crops Handling Research, Horticulture Research Institute, Agricultural Research Center, Giza, Egypt.

3 Horticulture Department, Faculty of Agriculture, Tanta University, Tanta, Egypt.

Abstract

تم إجراء البحث في معهد بحوث البستنة ، مركز البحوث الزراعية ، الجيزة ، مصر ، بين 2020 و 2021. حصاد ثمار الطماطم ( Lycopersicon esculentum L.) في مرحلة الكسارة من حقل محلي في سخا ، كفر الشيخ ، محافظة ، لدراسة تأثير 1- methylcyclopropane (1-MCP) على مرحلة نضج ثمار الطماطم ( Solanum lycopersicon L.) والحفاظ على الجودة. تم نقع ثمار الفاكهة في مائي 1-MCP عند 50 و 100 و 150 ميكروجرام لتر -1 لمدة 10 دقائق ، ثم تم تجفيفها وتخزينها على الفور عند 12 درجة مئوية. عنصر التحكم ، الذي كان تركيزه عالٍ

Keywords

Main Subjects